Babakocsi gyár

Igen ez egy valódi Babakocsi gyár, ahol a Bergon babakocsikat is gyártják 2001 óta. Ebben a babakocsi gyárban gyártják a Camarelo babakocsikat, és a Coletto babakocsikat is.

Ha valaki elhiteti, hogy egyenesen a babakocsigyárból vásárolhatsz babakocsit és ezért olcsóbb, akkor nagy a valószínűsége, hogy ez egy drága móka lesz. A babakocsi gyárak általában rendelésre gyártanak babakocsit, amit márkatulajdonosok, nagykereskedők rendelnek meg nagy mennyiségben. Ezzel a jó minőséget gyártó babakocsi gyáraknak a kapacitását le is kötik, ezért a komoly gyárak nem foglalkoznak egyéni eladással. Tehát, ha te közvetlenül egy babakocsi gyárból vásárolsz babakocsit, akkor ott valami nem kerek.

A Bergon babakocsik gyártása, jelenleg úgy zajlik, hogy a Bergon leadja a Camarelo babakocsi gyárnak a rendelését, majd 2-6 hét múlva a Camarelo babakocsi gyár leszállítja a megrendelt babakocsikat a Bergon telephelyére. Itt a Bergon babanagykerben vásárolhatják meg a kereskedők, a kiskereskedésben pedig a vásárlók. Ez a Bergon Camarelo magyar változat. A későbbiekben csak ennek a változatnak tudjuk a garanciáját, javítását vállalni.

A Camarelo babakocsi gyár ezen kívül még sokféle változatot gyárt, Cseh - Szlovák, Ukrán, Orosz, stb. továbbá a Coletto babakocsit is a Camarelo babakocsi gyár gyártja. Ezeknek az alkatrészei részben vagy egészben eltérnek egymástól. Ha pl. valaki Szlovák változatot vett, mondjuk az Interneten, és alkatrész kell hozzá, akkor a Cseh – Szlovák gyártótól tud ilyet beszerezni. A Bergonnál csak a magyar változathoz van alkatrész.

A Coletto babakocsi egy külön történet, de most ezt is leírom, hogy mindenki tisztán lásson. A Coletto márkanév 2004 körül jött létre. A fele tulajdonosa a Camarelo tulajdonosa, a másik fele pedig a Camarelo tulajdonosának a sógoráé. Először a magas minőségű Coletto autós biztonsági gyerekülést kezdte el forgalmazni, amit a közkedveltsége miatt a mai napig a Bergon Babanagyker mind kereskedőknek, mind magánszemélyeknek egyaránt értékesít. Ezután Kínában gyártott babakocsikat kezdett el forgalmazni, melyek Magyarországon is sikeresek voltak: Coletto Austin, Coletto Matteo, Coletto Aveo, Coletto Giovanni, Coletto Marco Polo, stb. 2014 körül változás ált be, ugyanis a ugyanis a kínai import Coletto babakocsit kiszorította a piacról a Camarelo babakocsi gyár által gyártott Bergon babakocsi. Ezért a Coletto beszűntette a kínai importot, majd ö is a Camarelo babakocsi gyárból rendelt meg babakocsit Coletto néven, apróbb eltérésekkel, ugyanúgy, mint ahogy a Bergon is. Árban viszont a Bergon ugyanannyiért kapja meg a Camarelo babakocsi gyártól a babakocsit, mint a Coletto. Ezért, ha a Bergon a szinte ugyanolyan babakocsit Coletto néven is forgalmazza, akkor 20%-al magasabb áron kellene értékesítenie. Elég kellemetlen, amikor a vevő rákérdez arra, hogy a látszatra szinte egyforma 150 ezer forintos Bergon és 180 ezer forintos Coletto babakocsi között mi a különbség, ha ugyanott van gyártva, ugyanolyan a minősége. Őszintén csak azt tudnám mondani, hogy azért drágább, mert előbb el kellett vinni a Coletto raktárába, ott le kellett pakolni, raktározni kellet, majd újra felpakolni, stb. és mind ez többletköltséggel jár. Ön fizetne csak ezért 30.000 forinttal többet?  Vagy előadok valami kamu dolgot, de ez nem a Bergon stílusa, ezért inkább nem forgalmazzuk a Coletto babakocsit. Mellesleg a Lengyel babakocsikhoz képest a Coletto babakocsinak reális az ára, csak a Bergon babakocsiknak rendkívül jó az ár-érték aránya. Emiatt viszont nagyon nehéz más hasonló típusú, rosszabb ár-érték aránnyal bíró babakocsit értékesíteni a Bergon babanagykerben.

Az ár-érték arányról még egy kis történet. Teljesen véletlen, hogy ez a babakocsi is egy C betűs márka, a márkaneve most nem lényeges, nevezzük, csak C babakocsinak. Egyszer 199.900 Ft-ról leakciózták C babakocsit 149.900 Ft-ra. Vettünk is belőle 2 db.-ot. Ki is állítottuk a Bergon Q12 babakocsi mellé, ami abban az időben 99.999 Ft volt. Fél évig rá sem nézet senki, miután meglátták az árát, de eközben meg több száz Bergon Q12 babakocsit adtunk el. Kértük a forgalmazóját, hogy ha lehet, vegye vissza. A dobozos hajlandó volt visszavenni, de a kiállítottat nem. Ezután leáraztuk 129.900 Ft-ra. Ekkor már jöttek a megjegyzések, hogy ha ugyanannyiba kerülne, mint a Bergon Q12 babakocsi, akkor is a Bergon Q12 babakocsit vennék meg, stb. Kb. másfél év múlva telefonált valaki, hogyha 119.900 forintért elpostázzuk, akkor Ö bizony megvenné. Mondanom se kell, hogy örömmel küldtük el C babakocsit. Hu – Megszabadultunk tőle. Számtalan hasonló történetet írhatnék le, de ebből is látszik, hogy vásárlás előtt érdemes elmenni a Bergon babakocsit élőben megnézni és összehasonlítani más babakocsikkal.

2019. Kielce Kiállítás Camarelo Babakocsigyár - Bergon

ÚJSZÜLÖTT KORTÓL EGÉSZEN AZ ELSŐ LÉPÉSEKIG
KÍNÁLJUK TÖBB MINŐSÉGI MÁRKA TERMÉKEIT,
MINDEN KATEGÓRIÁBAN
MEGNÉZEM

Kiemelt termékek

Bergon M12 Camarelo Sevilla 3in1 Babakocsi - 12 szín

149 999Ft.

Verdi LASER 3in1 multifunkciós babakocsi - 7 szín

89 999Ft.

Baby Control BC-210 légzésfigyelő készülék - 1 szín

-24%
31 199 Ft. 23 980Ft.

Baby Control BC-200 légzésfigyelő készülék - 1 szín

-16%
24 599 Ft. 20 880Ft.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk